PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

Stomatološka ordinacija MirAcle Dent

PREVENTIVNA STOMATOLOGIJAPreventivna stomatologija se bavi sprecavanjem nastanka oboljenja zu­ba i mekih tkiva u predelu usta.U prevenciju rada spadaju :


REDOVNE KONTROLE

Pod redovnim kontrolama podrazumeva se odlazak kod stomatologa na svakih 6 meseci.Na redovnoj kontroli zuba proveravamo stanje zuba i desni, stanje postojecih plombi,nadoknada kao i promene na sluzokoži usne duplje.Redovni rutinski pregled usne duplje omogucava tretiranje postojecih problema u ranoj fazi.


MOTIVACIJA I OBUKA PACIJENATA ZA PRAVILNO ODRŽAVANJE ORALNE HIGIJENE

Redovno i pravilno pranje zuba predstavlja osnovnu meru oralne higijene. Upotreba adekvatne cetkice za zube je preduslov za sprecavanje nastanka karijesa i oboljenja desni. Nezaobilazna sredstva za održavanje oralne higijene su zubna pasta, interdentalni konac, interdentalne cetkice i tecnost za ispiranje usta na bazi hlorheksidina.U ordinaciji MirAcle Dent svaki pacijent ce biti detaljno obucen o pravilnom održavanju oralne higijene uz besplatne strucne savete o izboru cetkica , pasti kao I interdentalnih cetkica I tecnosti u zavisnosti od zatecenog stanja u ustima pacijenta.


PREVENCIJA KARIJESA ZALIVANJEM FISURA

Preporuka je da se ova preventivna mera radi na mlecnim i stalnim zubima.Procesu zalivanja fisura predhodi uklanjanje mekih naslaga sa zuba,

zalivac se postavlja na onim mestima na kojima postoji najveca verovatnoca da se razvije karijes zuba, a to su fisure molara i premolara. Veoma je važno da se ova preventivna mera odradi neposredno nakon nicanja zuba kako bi se mogucnost pojave karijesa svela na minimum. U stalnoj denticiji radi se neposredno nakon nicanja prvo donjeg molara oko 6 (šeste) godine.


FLUORIZACIJA ZUBA

Profesionalna aplikacija fluorida podrazumeva nanošenje fluornih jedinjenja na površinu izniklih zuba.,Nanošenje fluorida traje veoma kratko I moze se ponavljati na tri ,šest ili dvanaest meseci u zavisnosti od potrebe deteta.Ovaj vid prevencije dovodi do redukcije karijesa za 35 % – 40 %.


UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA I MEKIH NASLAGA

Usled neadekvatnog održavanja oralane higijene,sastava pljuvacke,genetskih predispozicija, kao i zbog konzumiranja prebojenih pica i pušenja cigareta zubni plak,koji se normalno stvara nakon svakog pranja zuba,se mineralizuje i ocvrsne i u periodu od 7 do 10 dana pretvara u kamenac.Uklanjanje zubnog kamenca se vrši ultrazvucnim aparatom, intervencija je bezbolna, traje kratko i ima sigurnu uspešnost.Nakon uklanjanja kamenca sledi poliranje zuba pomocu abrazivnih pasti koji cine zube glatkim i na taj nacin se stvaraju uslovi za smanjenu podložnost mineralizacije dentalnog plaka.Upotreba ultrazvuka je kontraindikovana kod pacijenata koji imaju pejsmejker kao i kod pacijenata sa oralnim implantima.Kamenac treba uklanjati na 6 meseci do godinu dana u zavisnosti od individualnih predispozicija za njegov nastanak.

CENOVNIK:

PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

RSD

Stomatološki pregled 500


Stomatološki pregled – kontrolni 0


Lekarsko uverenje 1000


Motivacija i obucavanje korisnika u održavanju pravilne oralne higijene 0


Lokalna aplikacija fluorida 1000


Zalivanje fisura ( po zubu ) 1000

Preventivni ispun 500

POGLEDAJTE CENOVNIK SVIH USLUGA:

CENOVNIK

ZAKAŽITE PREGLED

ADRESA:

Ibarska 18,

11 000 Beograd

RADNO VREME:

PON-PET : 10.00 – 19.00

SUBOTA : 12.00 – 17.00

TELEFON:

+381 69 407 2009

+381 65 451 8967